Egyensúly jóga stúdió Eger

Eger, Tűzoltó tér 5. Tűzoltó múzeum felett KÖZVETLEN A GOVINDA ÉTTEREM MELLETT (Udvarban, az emeleten)

FITT gerinc, tartásjavító-, gerincjóga

2019.12.02.

FITT gerinc, tartásjavító-, gerincjóga

Ha szeretnéd, hogy
- egészséges gerinced legyen, (így elkerüld a gerincbetegségeket)
- a testtartásod az optimális irányba rendeződjön,
- hogy energiád szabaduljon fel, növekedjen a teljesítőképességed
akkor ajánlom neked azt az óra típust.

A helytelen életmódból adódóan (ülő munka; számítógép és TV nézés, autó vezetés, mozgáshiány, túlzott mobilhasználat stb.) a mai világban szinte mindenki előbb-utóbb gerincbeteg lesz. A testtartásunkat a születésünktől ért hatások alakítják, a kötőszövetben minden minket ért élmény elraktározódik.

A stressz például összehúzhat egyes kötőszöveti területeket, így alakulnak ki jellegzetes testi mintáink: a lúdtalp, az elbillenő medence, az előre csavarodó váll, vagy az ún. SMS, monitornyak.

A túlzott számítógép és telefon használat miatt előre helyeződik a fej, ezért a nyak hátsó lágyrészei, izmai, szalagjai zsugorodni kezdenek. Így megváltozik a súlypont, amit a medence előre tolásával kompenzál a test. 

Az ilyen irányú elváltozások miatt a gerinc csigolyái összébb húzódnak egymáshoz. Az izmok túlfeszülnek, és ezen izmok ellenpárjai pedig ellazulnak, kikapcsolnak. Az idegrendszer kénytelen olyan izmokat használni (amelyeknek nem ez a szerepük), új mintákat kialakítani arra, hogy valahogyan tudja használni a testet.

Ezeknek a mintáknak a cipelése rengeteg energiánkat emészti fel. Próbáld meg a vállaidat ideális helyzetben tartani, kihúzni a hátadat, érezni fogod, hogy nincs könnyű dolgod! A tested is ugyanígy dolgozik, amikor a kompenzációs mintáidat tartja, csak te már nem érzed ezt tudatosan, mert megszoktad a terhelést!

 

Ha szeretnéd, hogy

-          egészséges gerinced legyen, (így elkerüld a gerincbetegségeket)

-          a testtartásod az optimális irányba rendeződjön,

-          hogy energiád szabaduljon fel, növekedjen a teljesítőképességed

akkor ajánlom neked azt az óra típust.

vissza